Wednesday, March 16, 2011
Material Katayama yang boleh dilipat dan boleh menampung bebanan seberat 18 tan adalah medium baru kardiovaskular menggantikan medium lutut yang gagal berfungsi kerana ligamen di dalam lutut semakin lemah (anterior cruciate ligament-ACL). Ada yang bertanya adakah berbaloi berlari dengan bala yang diterima dan FAQ yang lain samaada aku mengejar sesuatu atau aku lari dari sesuatu.

Susah untuk memahami golongan seperti aku kerana setiap orang mempunyai alasan yang tersendiri kenapa mereka berlari. Jika aku terpaksa menghabiskan duit RM1600 isnin lalu membayar kos MRI scan di Tawakal untuk kedua belah lutut itu sudah semestinya aku berlari bukan untuk kesihatan. Soalan samada aku mengejar sesuatu atau melarikan diri juga tidaklah juga tepat kerana tiada bakal bapa mentua yang mengejar aku dan tiada awek cun di hadapan untuk aku kejar.

Secara jujurnya tujuan asal aku cuma membunuh suara-suara kecil yang kerap datang di dalam kepala hingga mengganggu segala urusan harian aku. Walaupun suara-suara itu telah lenyap di dalam kepala ini, momentum larian jarak jauh masih terbawa-bawa hingga sekarang dan mungkin kerana tugas sekarang berkait dengan bidang sukan.

Tidak kisahlah apa yang terjadi sekarang hingga aku terpaksa menjalani phisioterapi membaiki lutut tersebut, mungkin ini adalah permulaan kepada benda yang baharu!.

1 comment:

Anonymous said...

SELAMAT MALAYSIA
Ketua Pemuda Gombak MCA Yip Jiun Hann
“U” Punya Bapa YIP KUM FOOK(mca gombak) melakukan hal jahat, tipu wang orang, tipu WANITA, merosakan keluarga orang lain, makan duit Tokong………….telah membangkitkan orang ramai naik marah.
“U” sepatut menasihat Bapa berkelakuan baik tetapi dengan dukacita sebaliknya “U” membangkitkan nama pemimpin Negara kita PM Najib Tun Razak dan Ketua MCA Dr chua Soi Lek pun bersama kelakuan mengapa orangramai tidak menyoalkan?
“U” memang kurang ajar, sebagai seorang ketua pemimpin Pemuda MCA Gombak sepatutnya menjunjung pemimpin dan hormat Negara, bukan membusukan pemimpin dan menburokkan nama kebaikan Malaysia.
Sekiranya “U” tak suka Negara Malaysia, lebih baik “U” dan Bapa “U” keluar Negera ini.
Kita harap pemimpin kita mengambil tindakan kepada dia. Supaya nama kebaikan Malaysia dapat di pertahankan.
Sekian, Terima Kasih.
YANG BENAR,
RAKYAT YANG SAYANGI MALAYSIA
GOMBAK, SELANGOR

SAVE MALAYSIA
MCA Youth chief Gombak Yip Jiun Hann
"U" Your father YIP KUM FOOK do evil, cheated money, deceit WOMEN, family confuses others, eat Temple money ............. Temple crowd are very angry.
"U" should advise your father to do good things but with sadly "U" try to put bad name of our PM Najib Tun Razak and MCA chief Dr Chua Soi Lek , why people did not question it?
"U" was rude, as head of MCA Youth leader should honour and respect our leaders, not try to destroy our leaders and make bad name of Malaysia.
If "U" does not like Malaysia, the better "U" and your father can out of this Country.
We expect our leaders to take action on him. So that the good name of Malaysia can be defended.

Thank you,
THE TRULY,
People Who Love Malaysia
Gombak