Thursday, September 06, 2012

Hari ini genap 2 tahun sebulan aku berehat daripada berlari samada berlatih mahupun memasuki mana-mana pertandingan. Kecederaan "ACL" betul-betul mengubah cara bekerja berbanding tahun-tahun sebelumnya hinggakan sudah tidak lagi menyentuh wisel dan padang kecuali hari minggu di mana aku bertugas sebagai warden. Namun sudah ditakdirkan aku tidak dapat lari juga dalam bidang sukan kerana dipilih juga menyertai kursus di Kuching menjadi fasilitator di Belaga walaupun sudah menolaknya secara baik. Harapnya ada sinar buat aku dalam menangani masalah ini kerana tiada kemudahan fisioterapi di Belaga, untuk ke Hospital Bintulu pada hari "week day" adalah hampir mustahil kerana kekangan geografi. Hinggakan hari ini untuk rawatan pemulihan selain daripada fisioterapi sendiri aku juga berjumpa dengan pengamal perubatan tradisional di sini sebagai usaha yang termampu dibuat.

1 comment:

Anonymous said...

SELAMAT MALAYSIA
Ketua Pemuda Gombak MCA Yip Jiun Hann
“U” Punya Bapa YIP KUM FOOK(mca gombak) melakukan hal jahat, tipu wang orang, tipu WANITA, merosakan keluarga orang lain, makan duit Tokong………….telah membangkitkan orang ramai naik marah.
“U” sepatut menasihat Bapa berkelakuan baik tetapi dengan dukacita sebaliknya “U” membangkitkan nama pemimpin Negara kita PM Najib Tun Razak dan Ketua MCA Dr chua Soi Lek pun bersama kelakuan mengapa orangramai tidak menyoalkan?
“U” memang kurang ajar, sebagai seorang ketua pemimpin Pemuda MCA Gombak sepatutnya menjunjung pemimpin dan hormat Negara, bukan membusukan pemimpin dan menburokkan nama kebaikan Malaysia.
Sekiranya “U” tak suka Negara Malaysia, lebih baik “U” dan Bapa “U” keluar Negera ini.
Kita harap pemimpin kita mengambil tindakan kepada dia. Supaya nama kebaikan Malaysia dapat di pertahankan.
Sekian, Terima Kasih.
YANG BENAR,
RAKYAT YANG SAYANGI MALAYSIA
GOMBAK, SELANGOR

SAVE MALAYSIA
MCA Youth chief Gombak Yip Jiun Hann
"U" Your father YIP KUM FOOK do evil, cheated money, deceit WOMEN, family confuses others, eat Temple money ............. Temple crowd are very angry.
"U" should advise your father to do good things but with sadly "U" try to put bad name of our PM Najib Tun Razak and MCA chief Dr Chua Soi Lek , why people did not question it?
"U" was rude, as head of MCA Youth leader should honour and respect our leaders, not try to destroy our leaders and make bad name of Malaysia.
If "U" does not like Malaysia, the better "U" and your father can out of this Country.
We expect our leaders to take action on him. So that the good name of Malaysia can be defended.

Thank you,
THE TRULY,
People Who Love Malaysia
Gombak