Monday, January 31, 2011

Masuk hari ketiga melakukan latihan kardiovaskular sejauh 1000 meter, namun ia bukan seperti biasa seperti 6 bulan yang lepas iaitu di padang sekolah atau di Tanjung Batu (Pantai Temasya). Ini kerana tempat latihannya sangat berbeza dan agak ekstrem iaitu di kolam renang awam Bintulu bersaiz 50 meter. Tiada langsung masalah lutut kiri yang menghantui aku selama 6 bulan sewaktu berenang, dan aku masih mampu mengekalkan momentum 1000 meter walaupun sudah 2 tahun meninggalkan latihan ini sejak 2008.

Suasana bank-bank di Bintulu hari ini sentiasa penuh dengan pelanggan kerana "hari terimak" dan Tahun Baru Cina. Keadaan menjadi lebih kelam kabut kerana duit di dalam ATM mesin sentiasa habis sejak hari Sabtu dan jumlah pelanggan bank yang beratur sangat panjang di setiap mesin. Ekonomi di Bintulu akan "lumpuh" seketika sewaktu Tahun Baru Cina kerana hampir semua kedai ditutup hinggakan hendak membeli top up akan menjadi masalah pada hari Khamis dan Jumaat ini. Di Belaga dua tahun lepas sewaktu bot ekspress (Sibu-Bakun) masih menjalankan perkhidmatannya, ia akan berhenti rehat selama dua hari. Minyak pula akan menjadi masalah yang besar kerana taukeh-taukeh minyak sedang beraya!.


1 comment:

Anonymous said...

SELAMAT MALAYSIA
Ketua Pemuda Gombak MCA Yip Jiun Hann
“U” Punya Bapa YIP KUM FOOK(mca gombak) melakukan hal jahat, tipu wang orang, tipu WANITA, merosakan keluarga orang lain, makan duit Tokong………….telah membangkitkan orang ramai naik marah.
“U” sepatut menasihat Bapa berkelakuan baik tetapi dengan dukacita sebaliknya “U” membangkitkan nama pemimpin Negara kita PM Najib Tun Razak dan Ketua MCA Dr chua Soi Lek pun bersama kelakuan mengapa orangramai tidak menyoalkan?
“U” memang kurang ajar, sebagai seorang ketua pemimpin Pemuda MCA Gombak sepatutnya menjunjung pemimpin dan hormat Negara, bukan membusukan pemimpin dan menburokkan nama kebaikan Malaysia.
Sekiranya “U” tak suka Negara Malaysia, lebih baik “U” dan Bapa “U” keluar Negera ini.
Kita harap pemimpin kita mengambil tindakan kepada dia. Supaya nama kebaikan Malaysia dapat di pertahankan.
Sekian, Terima Kasih.
YANG BENAR,
RAKYAT YANG SAYANGI MALAYSIA
GOMBAK, SELANGOR

SAVE MALAYSIA
MCA Youth chief Gombak Yip Jiun Hann
"U" Your father YIP KUM FOOK do evil, cheated money, deceit WOMEN, family confuses others, eat Temple money ............. Temple crowd are very angry.
"U" should advise your father to do good things but with sadly "U" try to put bad name of our PM Najib Tun Razak and MCA chief Dr Chua Soi Lek , why people did not question it?
"U" was rude, as head of MCA Youth leader should honour and respect our leaders, not try to destroy our leaders and make bad name of Malaysia.
If "U" does not like Malaysia, the better "U" and your father can out of this Country.
We expect our leaders to take action on him. So that the good name of Malaysia can be defended.

Thank you,
THE TRULY,
People Who Love Malaysia
Gombak