Wednesday, May 27, 2009

Hujan turun sangat lebat awal pagi membolehkan bot ekpress melepasi Bakun petang tadi, tetapi aku langsung tidak mengharapkan kehadirannya kerana sudah menempah bot Apok dan Hilux Jitan untuk menggunakan jalan kedua iaitu Long Menjawah untuk ke Lapangan Terbang Terbang Bintulu. Harapnya keputusan aku betul kerana jalan tersebut tidaklah begitu bagus pada kali terakhir kami lalu di situ hingga kami terpaksa menggunakan jalan ketiga di Pengkalan Bangu, Bakun. Hari ini hari yang sibuk bagi Freddy kerana mengadakan kenduri menyambut kelahiran anaknya yang baru, agak bagus juga keluarganya kerana menjemput kami menyediakan makanan supaya dapat dimakan oleh semua orang tanpa was-was. Begitulah sensitifnya masyarakat di sini dengan agama lain, ia mengundang persoalan dalam kepala aku, adakah aku sendiri mengamalkan sikap ini bila berhadapan dengan kawan-kawan kaum lain terutamanya yang tidak makan daging lembu dan hanya makan sayur? rasanya tidak.!



4 comments:

Mafeitz Mamat said...

bang..macho la dlm gambar ni.. hehe

SOHAINA MOHD SALLEH said...

macho tapi jauh..
ewahh..awek sabah ker sebelah tuh

Anonymous said...

wah...mcam dah leh bwk knl jek awek2 sblah tu kat aku. haha...
aku tkr adress blog aku tau
nyongatthesky.blogspot.com

nyong at the sky tau! bkn vadsky1208.blogspot lagi....

-nyong-

Maswafi Abd Samat said...

emily, kacukan kayan-bidayuh, sudah berpunya! tapi bukan aku yang punya. hee..hee..