Monday, September 24, 2007

Perjalanan pulang ke Sungkai menaiki keretapi cukup menyenangkan kerana sudah laju daripada kebiasaan dan menepati waktu kerana landasan berkembar yang sudah siap cuma agak terganggu dengan pergerakan tidak sempurna di Kuala Kubu kerana masih belum siap sepenuhnya. Kedai makan Hashim pula beroperasi sepenuhnya langsung tidak menghormati bulan Ramadhan walaupun beberapa kali aduan dibuat kepada pejabat agama dia sentiasa terlepas kerana biasanya mendapat maklumat awal daripada orang dalam. Sudah hari yang ke 13 Ramadhan berlangsung namun aku masih gagal menjamah nasi untuk bersahur, ini cukup membuatkan aku risau kerana orang melayu mana boleh meninggalkan nasi sewaktu bersahur lagipun tidaklah aku mahu berjimat sangat hingga meninggalkan makan nasi.

3 comments:

Anonymous said...

Ari nih baru ari yg ke-12 umat islam berposa yg ko menambah satu ari lg naper,nak cepat abis ke @ satu ari nanti ko buat2 luper nak posa so tats y ko tambah satu ari,yg mana satu betul??

Anonymous said...

kat malaysia posa ari ni baru 12 ari, rasanye ko ni sambut 1 ramadhan ari tu kat thailand kot tu ler sbbnye jadi 13 ari ataupun ko posa ape ye jdi lebih 1 ari tu.....

nafastari said...

Kena kawin la
nanti ada org tlg masakkan nasi, kejutkan masa sahur